2022. október 30., vasárnap

Rakott patisszon

 

Hozzávalók:

  • 250 g rizs
  • 500 ml víz
  • 1 fej vöröshagyma (130 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 - 3 ek étolaj
  • 1 db paradicsom (90 g)
  • ½ db tv paprika (50 g)
  • 100 ml passata
  • őrölt bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 ½ kg patisszon
  • besamel
  • 180 g trappista sajt

A rizst megfőzöm.

A hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a fokhagymát, majd megpirítom a tetején a darálthúst. Elkeverem benne a pirospaprikát és beleteszem a feldarabolt paradicsomot, paprikát, valamint a passatát és fűszerezem. 15 percig rotyogtatom.

A patisszont pucolom, magozom, kb.  1 centis szeletekre vágom. Enyhén sós vízben kb. 2 perc alatt előfőzöm.

Egy ~30x20-as tepsibe ragut, rizst, patisszont, besamelt teszek 3x. Legtetejére sajtot reszelek.

180 °C-os sütőbe teszem a sajt pirulásáig, 35-40 percre.