Hozzávalók:
- 250 g rizs
- 500 ml víz
- só
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek étolaj
- 1 db paradicsom (90 g)
- ½ db tv paprika (50 g)
- 100 ml passata
- őrölt bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 500 g darált sertéshús
- 1 ½ kg patisszon
- besamel
- 180 g trappista sajt
A rizst megfőzöm.
A hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadom a fokhagymát, majd megpirítom a tetején a darálthúst. Elkeverem benne a pirospaprikát és beleteszem a feldarabolt paradicsomot, paprikát, valamint a passatát és fűszerezem. 15 percig rotyogtatom.
A patisszont pucolom, magozom, kb. 1 centis szeletekre vágom. Enyhén sós vízben kb. 2 perc alatt előfőzöm.
Egy ~30x20-as tepsibe ragut, rizst, patisszont, besamelt teszek 3x. Legtetejére sajtot reszelek.
180 °C-os sütőbe teszem a sajt pirulásáig, 35-40 percre.