Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 330 g csirkemell
- 300 g joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolja
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 120 g bulgur
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
A csirkéhez valókat összekeverem, a felszeletelt mellet beleforgatom és pácolódni hagyom, míg a köret elkészül.
A bulgurt kb. 10 perc alattt sós vízben készre főzöm. 2 ek olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a csicseriborsót is. Ha kissé lepirult, hozzáadom a bulgurt és a petrezselymet. Elzárom, félreteszem. Kínáláskor kis citromlevet csepegtethetek rá.
A csirkét egy kis olajon közepes lángon addig sütöm, amíg az összes joghurt el nem tűnt vagy rá nem sült.
Recept innen.