2020. október 22., csütörtök

Citromos-joghurtos csirke csicseriborsós bulgurral

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 330 g csirkemell
  • 300 g joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolja 
A bulgurhoz:

  • 150 g konzerv csicseriborsó
  • 120 g bulgur
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 3 ek olívaolaj

A csirkéhez valókat összekeverem, a felszeletelt mellet beleforgatom és pácolódni hagyom, míg a köret elkészül.

A bulgurt kb. 10 perc alattt sós vízben készre főzöm. 2 ek olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a csicseriborsót is. Ha kissé lepirult, hozzáadom a bulgurt és a petrezselymet. Elzárom, félreteszem. Kínáláskor kis citromlevet csepegtethetek rá.

A csirkét egy kis olajon közepes lángon addig sütöm, amíg az összes joghurt el nem tűnt vagy rá nem sült.

Recept innen.