- 3 dl bulgur
- 25 dkg darált hús
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 1/2 citrom
- 3 dl alaplé
- só, bors
"Az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a bulgurt, és kevergetve kicsit megpirítjuk, hogy kellemesen diós aromát kapjon. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát és a darált húst, és tovább kevergetjük, amíg a hús kifehéredik. Közben hozzáadjuk a száráról lehúzott és finomra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével. Amikor forr, lefedjük, és takarékra véve 10 perc alatt készre főzzük.
Kevés citromhéjat reszelünk hozzá, citromlevet facsarunk bele, átkeverjük, és ízlés szerinti salátával azonnal tálaljuk."
Recept innen.