2020. november 5., csütörtök

Mexikói húsos tortilla tekercs

 

Hozzávalók:

  • 400 g darálthús
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 kk őrölt római kömény
  • kis füstölt paprika
  • chilipaprika
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 15 g étcsoki
  • tejföl
  • kis tortillalapok
  • sajt
"A darált marhát egy füstölgő serpenyőben lepirítjuk úgy, hogy szép pörzsanyagot kapjon, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a felvágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon, majd rátesszük a fűszereket és az apróra vágott chilipaprikát, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a vizet, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Beletesszük a húst, és addig rotyogtatjuk alacsony hőfokon, amíg szinte teljesen el nem párolgott a folyadék, és egy nagyon sűrű ragut kapunk. Ekkor elzárjuk a gázt, és belekeverjük a csokit."

A tortillalapok közepére egy vastag csík ragut kanalazok, ráhajtom a lapokat és fejjel lefelé enyhén kiolajozott tepsibe teszem. Tetejükre sajtot reszelek, 180°C-os sütőben rápirítom.

Tejfölt adok hozzá tálaláskor.


Recept innen.