Hozzávalók:
- 400 g darálthús
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 kk őrölt koriander
- 1 kk őrölt római kömény
- kis füstölt paprika
- chilipaprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 15 g étcsoki
- tejföl
- kis tortillalapok
- sajt
"A darált marhát egy füstölgő serpenyőben lepirítjuk úgy, hogy szép pörzsanyagot kapjon, majd félretesszük. Egy másik serpenyőben lepirítjuk a felvágott hagymát és fokhagymát az olívaolajon, majd rátesszük a fűszereket és az apróra vágott chilipaprikát, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a vizet, majd egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a húst, és addig rotyogtatjuk alacsony hőfokon, amíg szinte teljesen el nem párolgott a folyadék, és egy nagyon sűrű ragut kapunk. Ekkor elzárjuk a gázt, és belekeverjük a csokit."
A tortillalapok közepére egy vastag csík ragut kanalazok, ráhajtom a lapokat és fejjel lefelé enyhén kiolajozott tepsibe teszem. Tetejükre sajtot reszelek, 180°C-os sütőben rápirítom.
Tejfölt adok hozzá tálaláskor.
Recept innen.