Nehéz az egyetemisták élete - a szendvicskészítés ötlete pedig egyértelműen abból adódott, hogy egy-egy előadás közt nem egyszerű megoldani az étkezést. Jobbára két opció áll rendelkezésünkre: előrecsomagolt, bolti, drága, "kitudjamivanbenne"-szendvicsek, vagy pedig az általános iskolából ismerős otthon szépen előre elkészített (és végtelenül unalmas) szendvicsek.
Vagy túlléphetünk a szalámin, a párizsin és a sonkán, és minimális időbefektetéssel, meg némi kreativitással készíthetünk szendvicskrémeket.
Sajtkrém:
- 20 dkg vegyes sajt
- fél pohár tejföl
- egy evőkanál vaj
- só
Tulajdonképpen ez lesz az alapja mindennek. Minél többféle sajtot tudunk felhasználni, annál jobb, mi füstölt Karavánt, és egyszerű trappistát választottunk- ezek többnyire mindennel passzolnak. Ezeket lereszeljük, és egy tálban összekeverjük a tejföllel és a vajjal, és kész is van a világ leggyorsabb szendvicskréme.
Készült magos változat is: bőségesen kevertünk a krémbe napraforgómagot, lenmagot és szezámmagot. Érdemes egy picit várni, hogy összeérjenek.
Snidlinges sajtkrém:
- sajtkrém
- egy újhagyma
- zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom)
Az előbb leírt sajtkrémbe keverhetünk egy szál újhagymát felkarikázva vagy - nem csak jól mutat, de ha összeértek az ízek, még finomabb.
Tonhalkrém:
- sajtkrém
- egy tonhalkonzerv
- só
- egy fél hagyma
Ha maradt még a sajtkrémből, érdemes egy doboz tonhallal, és kevés felkockázott hagymával összekeverni, esetleg egy botmixerrel összeturmixolni - és kész is a tonhalkrém.
Kőrözött:
- 20 dkg túró
- fél fej apróra vágott vöröshagyma
- kevés tejföl
- pirospaprika
- só, bors
- őrölt kömény
- Piros Arany
A túrót annyi pirospaprikával elkeverjük, amitől a színe narancssárgára változik. Ezek után pedig minden alapanyagot, ízlés szerint összekeverünk, és hűtőben hagyjuk állni, amíg össze nem érnek az ízek.
Sajtos-májkrémes melegszendvicskrém:
- sajtkrém
- 2 konzerv májkrém
- egy marák magkeverék (szezámmag, lenmag, stb.)
A fent leírt sajtkrémet májkrémmel elkeverve, pirítósra kenve, vagy melegszendvicsként megsütve is érdemes megkóstolni...
Jó étvágyat!
:)