2013. február 5., kedd

Egyszerű szendvicskrémek

Nehéz az egyetemisták élete - a szendvicskészítés ötlete pedig egyértelműen abból adódott, hogy egy-egy előadás közt nem egyszerű megoldani az étkezést. Jobbára két opció áll rendelkezésünkre: előrecsomagolt, bolti, drága, "kitudjamivanbenne"-szendvicsek, vagy pedig az általános iskolából ismerős otthon szépen előre elkészített (és végtelenül unalmas) szendvicsek.

Vagy túlléphetünk a szalámin, a párizsin és a sonkán, és minimális időbefektetéssel, meg némi kreativitással készíthetünk szendvicskrémeket.



Sajtkrém:
  • 20 dkg vegyes sajt 
  • fél pohár tejföl
  • egy evőkanál vaj
Tulajdonképpen ez lesz az alapja mindennek. Minél többféle sajtot tudunk felhasználni, annál jobb, mi füstölt Karavánt, és egyszerű trappistát választottunk- ezek többnyire mindennel passzolnak. Ezeket lereszeljük, és egy tálban összekeverjük a tejföllel és a vajjal, és kész is van a világ leggyorsabb szendvicskréme.
Készült magos változat is: bőségesen kevertünk a krémbe napraforgómagot, lenmagot és szezámmagot. Érdemes egy picit várni, hogy összeérjenek.

Snidlinges sajtkrém:
  • sajtkrém
  • egy újhagyma
  • zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom)
Az előbb leírt sajtkrémbe keverhetünk egy szál újhagymát felkarikázva vagy  - nem csak jól mutat, de ha összeértek az ízek, még finomabb.

Tonhalkrém:
  • sajtkrém
  • egy tonhalkonzerv
  • egy fél hagyma
Ha maradt még a sajtkrémből, érdemes egy doboz tonhallal, és kevés felkockázott hagymával összekeverni, esetleg egy botmixerrel összeturmixolni - és kész is a tonhalkrém.

Kőrözött:
  • 20 dkg túró
  • fél fej apróra vágott vöröshagyma
  • kevés tejföl
  • pirospaprika
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • Piros Arany
A túrót annyi pirospaprikával elkeverjük, amitől a színe narancssárgára változik. Ezek után pedig minden alapanyagot, ízlés szerint összekeverünk, és hűtőben hagyjuk állni, amíg össze nem érnek az ízek.

Sajtos-májkrémes melegszendvicskrém:

  • sajtkrém
  • 2 konzerv májkrém
  • egy marák magkeverék (szezámmag, lenmag, stb.)

A fent leírt sajtkrémet májkrémmel elkeverve, pirítósra kenve, vagy melegszendvicsként megsütve is érdemes megkóstolni...

Jó étvágyat!
:)