- 500 g mascarpone
- 20 db babapiskóta (Manner)
- 150 g cukor
- 6 friss tojás sárgája
- 50 cl jó minőségű konyak
- 200 ml főzőtejszín
- holland kakaópor
- 1 hosszú kávé
Tejforralóban vagy vízgőzön a sárgáját (minél fehérjementesebben) és a cukrot, valamint a konyakot melegíteni kezdjük, spatulával folyamatosan keverve. Nagyjából homogén állagot érjünk el, közben ne forrósodjon túl (meg lehessen fogni az edényt).
Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, bátrabban melegítve megint homogénre keverjük (3-4 percig ~80°C-on tartjuk).
Nagyobb edénybe átszedjük, kihűtjük.
Belekeverjük a mascarponét.
A lefőzött kávéban egyesével gyorsan megforgatjuk a babapiskótákat.
Elrendezzük őket egy edényben, ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára.