2021. május 16., vasárnap

Tiramisu

Hozzávalók (5 adag):

  • 500 g mascarpone
  • 20 db babapiskóta (Manner)
  • 150 g cukor
  • 6 friss tojás sárgája
  • 50 cl jó minőségű konyak
  • 200 ml főzőtejszín
  • holland kakaópor
  • 1 hosszú kávé
Tejforralóban vagy vízgőzön a sárgáját (minél fehérjementesebben) és a cukrot, valamint a konyakot melegíteni kezdjük, spatulával folyamatosan keverve. Nagyjából homogén állagot érjünk el, közben ne forrósodjon túl (meg lehessen fogni az edényt).
Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, bátrabban melegítve megint homogénre keverjük (3-4 percig ~80°C-on tartjuk).
Nagyobb edénybe átszedjük, kihűtjük.
Belekeverjük a mascarponét.
A lefőzött kávéban egyesével gyorsan megforgatjuk a babapiskótákat.
Elrendezzük őket egy edényben, ráöntjük a krémet és hűtőbe tesszük legalább 1,5 órára.