BebePiskóta útmutatása alapján
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje (L méretű)
- 170 gramm kristálycukor
- 1 púpozott teáskanál porcukor
- pár csepp citromlé
A fehérjéket a kristálycukorral addig melegítem gőz fölött, amíg a cukor el nem olvad benne teljesen.
Kihűlésig habbá verem a citromlével, először alacsonyabb, majd magasabb fokozaton, vége felé hozzá adom a porcukrot.
Egy sütőpapír végeit egy pici habbal rögzítem.
2 órán át kn 80 fokon szárítom a hacsókokat.
Ha fejet akarok váltani, akkor külön zsákba teszem a krémet, és egy másikba a fejet és az előző zsákot.
Ha több színt akarok használni, külön zsákba kell tölteni, mert irányíthatatlan az átmenet.
Bebe nem javasolja folyékony, csak a gél vagy por festékeket. Nekem a nagyok megrepedtek, de amúgy szépen színezett és egész jól tartotta a formát is.