"Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Kekszes alap:
- 140 g zabkeksz finomra darálva
- 60 g vaj olvasztva
Sajtkrém mousse:
- 100 g habtejszín szobahőmérsékleten
- 4 tojássárgája
- 105 g cukor
- őrölt vanília vagy vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja (kezeletlen héjú)
- 7 lapzselatin (1 db 1,7 g)
- 375 g natúr sajtkrém
- 200 g habtejszín hidegen
+ habcsók ás áfonya a díszítéshez"
-----------------------------------------------------
A kekszet a vajjal összedolgozom, lenyomkodom a tortakarikába. Nem szabad túl vastagnak lennie, mert nagyon összeáll. Vagy talán egy réteg áfonyalekvár segítene leszigetelni.
A szobahőmérsékletű habtejszínt, a sárgájákat és a cukrot gőz fölött összemelegítem a cukor elolvadásáig. Ezután a gőzről levéve belekeverem a sajtkrémet és az előtte jéghideg vízbe áztatott, majd alaposan kicsavart lapzselatint. Hozzáadom a citromhéjat is, végül óvatosan a keményre vert hideg tejszínt.
Jól megszórtam a kekszréteget áfonyával, erre öntöttem a krémet.
Kb. egy napot állt a hűtőben, szuperül szeletelhető volt.
A habcsókokat csak átadás előtt tettem rá.