2012. augusztus 18., szombat

Aranygaluska

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Hozzávalók (desszert.eu):
  • 25 g porcukor
  • 250 g búzaliszt (BL55)
  • 25 g vaj
  • 20 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
  • 3 g só
  • 1 db egész tojás
  • 120 ml tej (2,8%-os)
  • 1 db citrom héja

Ezeket a kenyérsütőgép gyönyörűen összekutyulta, lustaság és felszereléshiány miatt 30 perc kelesztés után nem kinyújtottam és kiszaggattam, hanem lapos kis gombócokat csináltam, amivel kiparkettáztam a tepsit. Meglocsoltam olvasztott vajjal, megszórtam dió, cukor (és elvileg reszelt citromhéj) keverékével, majd hagytam még fél órát kelni. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc.

i