2012. szeptember 9., vasárnap

Charlotte-torta



Hozzávalók:

  • 7 tojásból készítettünk kerek piskótalapot és laposat tepsiben

a krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • kb 300-350 g túró
  • kb 1 dkg cukor
  • nagy doboz erdei gyümölcsös joghurt
  • 1 citrom héja
  • szeder, meggy, ribizli
  • vaníliáscukor

Kissé félve fogtunk neki, de bonyolultabbnak tűnt, mint amilyen volt valójában - kb 1-1,5 óra alatt kész is volt.
A kihűlt lapos piskótát megkentük baracklekvárral és feltekertük, majd 1 centi széles csigákra vágtuk.Sajnos a piskótánk nem emelkedett meg eléggé, így végül kicsit kevés lett. Egy gömbölyű vájlingot kibéleltünk alufóliával, hogy ne ragadjon hozzá később a torta. Ebbe helyeztük a piskótatekercseket, középről kezdve, jó szorosan egymás mellé.
Ezután felvertük a tejszínt, kettéosztottuk és hozzákevertünk minden mást. A torta felső rétegét töltöttük be először, ez volt a túrós krém: túró, citromhéj, vaníliáscukor, cukor. A másik, alsó réteg erdei gyümölcsös lett, ebbe került a joghurt és a gyümölcsök.
Miután eligazgattuk a tölteléket, ráfektettük a kerek piskótalapot, és pár órára hűtőbe tettük.