2012. szeptember 24., hétfő

Pásztortarhonya


Hozzávalók:
  • 25 dkg tarhonya
  • 45 dkg krumpli
  • jó arasznyi lecsókolbász
  • eltett lecsó
  • pirospaprika
A tarhonyát kis olajon megpirítjuk pár perc alatt, felöntjük bőven vízzel, és hozzáadjuk a pirospaprikát és az apróra kockázott krumplit. Ha túl nagyok a darabok, nem egyszerre lesznek kész a tarhonyával. Ezután hozzátesszük a lecsót, érzéssel, nekünk kb 1 dl ment bele, de jó sűrű volt. Végül ezt az egészet addig főzzük, amíg a krumpli meg nem a puhul, a tarhonya meg nem fő, közben kevergetjük, és pótoljuk az elfővő vizet - a végén maradjon szaftos az ebédünk (a tarhonya később is szív még majd magába a léből). Az utolsó kb 5 percre hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. Mi tettünk hozzá egy kis Piros Aranyat is. 4 bőséges adag lett, és 500 Ft körül jártunk árban.