Két éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és ez az idő pont elég volt arra, hogy rám ragadjon az ügyeletes tortafelelős szerepe.
A következő torta is az egyik kollegina születésnapjára készült.
Hozzávalók (24 centis tortaformához)
Piskóta:
A piskótát a szokott módon elkészítettük, és kb. 30 perc alatt megsütöttük. Ha kész, érdemes levenni róla a tortaformát, úgy gyorsabban le fog hűlni.
Málnakrém:
Ezt a málnakrém receptet érdemes megjegyezni, szerintem párszor fogom még használni.
A málnából pár szemet félretettünk a díszítéshez, a többit pedig leturmixoltuk egy botmixerrel. (Idényen kívül fagyasztottat is lehet hozzá használni, viszont ebben az esetben fontos megvárni, hogy kiolvadjon a málna a darálás előtt... Hacsak nem szeretnéd rózsaszín pöttyösre festeni a falat a konyhában...)
Mikor a málna már teljesen pürés lett, hozzáadtuk a pudingport, a cukrot, és a tejet, és egy kis lábosban elkezdtük főzni, addíg, amíg a pudingportól nem lett sűrű, és krémes.
Közben a tejszínt felvertük kemény habbá, és a végén a pudingos málnához kevertük.
Csokikrém
A csokit gőz fölött megolvasztottuk, elvertük a vajjal és a tejjel.
Mikor kihűlt a piskóta, félbevágtuk, megtöltöttük a málnás krémmel, és a végén bevontuk az olvasztott csokoládéval.
Az elismerés pedig nem maradt el végül. :)
A következő torta is az egyik kollegina születésnapjára készült.
Hozzávalók (24 centis tortaformához)
Piskóta:
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- fél deci víz
- 1-2 evőkanál kakaó
A piskótát a szokott módon elkészítettük, és kb. 30 perc alatt megsütöttük. Ha kész, érdemes levenni róla a tortaformát, úgy gyorsabban le fog hűlni.
Málnakrém:
- 75 dkg málna
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 5dl habtejszín (vagy cukrászhab)
Ezt a málnakrém receptet érdemes megjegyezni, szerintem párszor fogom még használni.
A málnából pár szemet félretettünk a díszítéshez, a többit pedig leturmixoltuk egy botmixerrel. (Idényen kívül fagyasztottat is lehet hozzá használni, viszont ebben az esetben fontos megvárni, hogy kiolvadjon a málna a darálás előtt... Hacsak nem szeretnéd rózsaszín pöttyösre festeni a falat a konyhában...)
Mikor a málna már teljesen pürés lett, hozzáadtuk a pudingport, a cukrot, és a tejet, és egy kis lábosban elkezdtük főzni, addíg, amíg a pudingportól nem lett sűrű, és krémes.
Közben a tejszínt felvertük kemény habbá, és a végén a pudingos málnához kevertük.
Csokikrém
- 3 tábla étcsoki
- 1 dl tej
- 5 dkg margarin
A csokit gőz fölött megolvasztottuk, elvertük a vajjal és a tejjel.
Mikor kihűlt a piskóta, félbevágtuk, megtöltöttük a málnás krémmel, és a végén bevontuk az olvasztott csokoládéval.
Az elismerés pedig nem maradt el végül. :)