2013. június 16., vasárnap

Málnakrémes csokitorta

Két éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és ez az idő pont elég volt arra, hogy rám ragadjon az ügyeletes tortafelelős szerepe.
A következő torta is az egyik kollegina születésnapjára készült.

Hozzávalók (24 centis tortaformához)
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • fél deci víz
  • 1-2 evőkanál kakaó


A piskótát a szokott módon elkészítettük, és kb. 30 perc alatt megsütöttük. Ha kész, érdemes levenni róla a tortaformát, úgy gyorsabban le fog hűlni.

Málnakrém:

  • 75 dkg málna
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 5dl habtejszín (vagy cukrászhab)


Ezt a málnakrém receptet érdemes megjegyezni, szerintem párszor fogom még használni.
A málnából pár szemet félretettünk a díszítéshez, a többit pedig leturmixoltuk egy botmixerrel. (Idényen kívül fagyasztottat is lehet hozzá használni, viszont ebben az esetben fontos megvárni, hogy kiolvadjon a málna a darálás előtt... Hacsak nem szeretnéd rózsaszín pöttyösre festeni a falat a konyhában...)
Mikor a málna már teljesen pürés lett, hozzáadtuk a pudingport, a cukrot, és a tejet, és egy kis lábosban elkezdtük főzni, addíg, amíg a pudingportól nem lett sűrű, és krémes.
Közben a tejszínt felvertük kemény habbá, és a végén a pudingos málnához kevertük.

Csokikrém

  • 3 tábla étcsoki
  • 1 dl tej
  • 5 dkg margarin


A csokit gőz fölött megolvasztottuk, elvertük a vajjal és a tejjel.

Mikor kihűlt a piskóta, félbevágtuk, megtöltöttük a málnás krémmel, és a végén bevontuk az olvasztott csokoládéval.

Az elismerés pedig nem maradt el végül. :)