2013. június 27., csütörtök

Diós banánkenyér

Banánkenyérrel Londonban kínált meg egy tündéri csajszi, akinél dolgoztam. Elég szkeptikusan fogadtam el a letört darabot, előtte soha nem kóstoltam még, és valamiért nagyon rossz ötletnek tűnt. De az első falat után megint rájöttem, hogy igenis mindent* meg kell kóstolni!

Hozzávalók:

  • 10 dkg dióbél
  • 50 dkg banán (4 nagyobb)
  • 13 dkg vaj
  • 13 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tk fahéj

A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadok mindent, végül a villával előre összetört banánt. Sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe teszem, és 180 fokon kb. 45 percig sütöm (tűpróbáig). A recept Mirellétől származik, aki Jamie Olivertől tanulta.




*na jó, azért nem...