Banánkenyérrel Londonban kínált meg egy tündéri csajszi, akinél dolgoztam. Elég szkeptikusan fogadtam el a letört darabot, előtte soha nem kóstoltam még, és valamiért nagyon rossz ötletnek tűnt. De az első falat után megint rájöttem, hogy igenis mindent* meg kell kóstolni!
- 10 dkg dióbél
- 50 dkg banán (4 nagyobb)
- 13 dkg vaj
- 13 dkg barna cukor
- 2 tojás
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 tk fahéj
A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadok mindent, végül a villával előre összetört banánt. Sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe teszem, és 180 fokon kb. 45 percig sütöm (tűpróbáig). A recept Mirellétől származik, aki Jamie Olivertől tanulta.
*na jó, azért nem...