Úgy esett, hogy volt a hűtőben egy doboz meggy, ami sehogy
nem akart elfogyni. Ahhoz, hogy lekvárt csináljak belőle, kevés volt, az
Emberem nem szereti a gyümölcsös húsokat, így szósz vagy mártás se jöhetett
szóba. Átjött A., aki úgy látszik mérhetetlenül unatkozik, és nekiálltunk
magozni. A meggy egy része kuglófban végezte, másik felével panna cottát
ízesítettünk.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 22 g élesztő
- 1 db tojássárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 80 g porcukor
- 60 g vaj
- 280 ml tej
- kb. 3 nagy marék magozott meggy
Az élesztőt kis cukorral felfuttatom egy kis langyos tejben,
majd mindent összegyúrok, és gyorsan bedagasztom, kb. 5 perc alatt. Én
elkövettem azt a hibát, hogy nem csöpögtettem le eléggé a meggyet, így a tészta
még bőven vett fel lisztet.
Letakart tálban duplájára kelesztettem, kicsit átgyúrtam,
kivajazott kuglóf formában még fél órát kelesztettem, majd 200 fokon tűpróbáig
sütöttem.