2013. szeptember 24., kedd

Milánói makaróni

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej hagyma - vörös
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 200 g gépsonka
  • bors - fekete (őrölt)
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 250 g gomba - csiperke/sampion
  • 140 g sűrített paradicsom
  • sajt
A felaprított hagymát megpirítjuk az olajon, majd a fokhagymát is, és gyorsan felöntjük egy kis vízzel. Beledobjuk a felkockázott sonkát, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Kb. 10 perc párolás és kevergetés után hozzáadjuk a felaprított gombát, és ezt is pároljuk 10-15 percig. Végül hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell, vizet is. Újabb 10-15 perc után készen is van. Már csak vastagon meg kell szórni sajttal.
Recept innen.