2015. január 26., hétfő

Franciasaláta

Nálunk a nagy családi összejövetelek fénypontja a pillanat, mikor nagypapám megérkezik az általa készített, 5 literes uborkás üvegben szállított franciasalátával. Sokan sokféleképpen készítik, de nekem ez a legfinomabb, ez az igazi. Horváth Ilonánál találtam rá egy nagyon hasonlóra.

Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya héjában főzve
  • 20 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • kevés zeller megfőzve
  • 10 dkg gyenge főtt zöldborsó
  • 2-3 savanyú uborka
  • 1 alma
tartármártáshoz:
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1/2 dl tejföl
  • mustár
  • cukor
A fentieket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a tartármártással. Sóval, citrommal, mustárral ízesíthetjük.