2015. szeptember 19., szombat

Hamis hájas tészta - "ecetes"

Barátnőmtől kaptam végre egy olyan receptet, amely megkönnyíti a levelestészta készítést. Hagyományos módon rengeteg kenegetéssel, hajtogatással és pihentetéssel jár a folyamat. Ez az új tészta pillanatok alatt mehet a sütőbe és hasonló módon emelkedik és levelesedik, mint az eredeti.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
csipet só
6 ek hideg víz
1 ek 10%-os ecet

A margarint (pl. kocka Rama-t) hidegen lereszeljük. Az összes hozzávalót óvatosan, gyorsan összegyúrjuk, és fél napra hűtőbe tesszük. Csak nyújtani szabad utána, gyúrni, hajtogatni nem.
Édesen a tetejét vaníliás cukorral, sósan jó sok sajttal szórjuk meg és a tésztába is több só kerüljön.