2015. december 31., csütörtök

Rétestésztában sült camembert

Vendégváró nagyobbacska falatkák.

Hozzávalók:
  • camembert sajt
  • rétestészta
  • tojás
  • áfonya vagy áfonyalekvár
A kis kerek sajtot négy negyedbe vágom, és akkora darabokat szabok hozzá a tésztából, aminek a közepére téve azt mind a négy irányból rá tudom hajtani. A rétegeket egyesével megkenem tojással, egy darab sajtot a közepére teszek, arra egy kanál áfonyát, majd ráhajtogatom a 4 oldalán a rétestésztát. Megfordítom, hogy a hajtogatás legyen alul, és sütőpapíros tepsibe teszem, lekenem a tetejét is tojással. Kb. 180 °C-on kb. 10 percig sütöm - a sajt lehetőleg ne folyjon ki, a teteje viszont piruljon meg. Tálaláskor áfonyát adok hozzá.
Készülhet bolti lekvár helyett friss áfonyával is, ekkor a megmosott gyümölcsöt péppé főzöm, ízlés szerint cukrozom, fahéjazom. Hűlés után kanalazható is.