2016. január 9., szombat

Szecsuáni marha-csirke

Szecsuáni marha recept, csirkéből.




Hozzávalók (2 főre):
  • 35 dkg marhahús/csirke
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • szárított csípős paprika (jalapenho)
  • 1 kávés kanál Erős Pista
  • 1 púpos tk Édes Anna
  • 10-15 g keményítő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ~ 1 tk cukor
  • 2-3 dl vörösbor
  • ~7 cl szójaszósz

Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a húst. A hagymát és a paprikát nagy kockákra vágjuk és hozzáadjuk. A fokhagymát, jalapenhot, sárgarépát pici vízzel megpároljuk, majd a kicsit lepirított húshoz öntjük. Ezután fűszerezzük Erős Pistával, szója szósszal, cukorral, borral. Meglocsoljuk vízzel hígított keményítővel. Bambuszrügy és fafülgomba nem volt itthon.
Receptalap innen.