2016. január 26., kedd

Rétegelt almatorta

Karácsonyi ízvilágú gyümölcsös villámtorta.



Hozzávalók (17 cm átmérőjű tortához):
  • 4 db alma
  • 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 150 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt (BL55)
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 50 ml étolaj
  • 1 evőkanál barna cukor a szóráshoz
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt) a szóráshoz
Az almát meghámozunk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és szeletekre vágjuk. Egy 17 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és rétegesen belerakjuk az almaszeleteket, egymásra rakosgatva. Egy tálban elkezdjük felverni a két tojást (nem kell őket szétválasztani), majd hozzáadagoljuk 2-3 részletben a cukrot, és legmagasabb fokozaton habbá verjük. Összekeverjük a lisztet a fahéjjal, majd hozzáadagoljuk az olajjal együtt a tojásos-cukros masszához. Jól átkeverjük a tésztát. A masszát az almaszeletekre öntjük. Kicsit megrázogatjuk a formát, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal a tetejét, majd 35-40 percre, 185 C-ra előmelegített sütőbe tesszük sülni. Még melegen lehet tálalni.
Féltünk, hogy nem fog esetleg befolyni a szeletek közé a tészta, vagy nem fog megszilárdulni, vagy sok lesz az alma, de nem kell aggódni, ha jól megrázogatjuk és megütögetjük, nem lesz baj.
Barnacukros szórás helyett lehetne kísérletezni karamell öntettel, alma helyett körtével.

Recept innen.