Az igazi olaszok is így készítik.
Hozzávalók (30x40 cm-es tepsihez):
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
- 3 dl víz
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tk. szárított vagy egy ek. friss rozmaring
- olívaolaj
- nagyszemű só
Az átszitált lisztbe szórom a sót és a morzsolt élesztőt, és hozzáadom a vizet és az olajat. A tésztát 10-15 perc alatt simává dagasztom, majd kétszeresére kelesztem kb. egy óra alatt. 30x40 cm-es, sütőpapíros tepsit megszórok morzsával, erre helyezem a megkelt tésztát, és óvatosan szétnyomkodom, hogy egyenletesen feküdjön benne.
A tetejét megkenem olyan olívaolajjal, amelyben friss fűszereket áztatok. Lukakat nyomtam bele az ujjammal.
Még fél-egy órát pihentetem letakarva. Megszórom nagyszemű sóval.
~220 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt barnára sütöm.
Mikor épp pirulni kezd, rászórom a fűszert, amit az olajból kiszedtem, így az nem ég meg.
A tetejét megkenem olyan olívaolajjal, amelyben friss fűszereket áztatok. Lukakat nyomtam bele az ujjammal.
Még fél-egy órát pihentetem letakarva. Megszórom nagyszemű sóval.
~220 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt barnára sütöm.
Mikor épp pirulni kezd, rászórom a fűszert, amit az olajból kiszedtem, így az nem ég meg.
Recept Limarától.