Hozzávalók:
- 30 dkg szép marhahús
- 20 dkg disznóhús
- libarzsír
- füstölt (mangalica) szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tv paprika / 10 dkg hús
- 2 paradicsom
- 3 közepes fehérrépa
- 5 nagy sárgarépa
- 1/3 fej karalábé
- 2 vörösbabkonzerv
- 1 nagy babérlevél
- 3 nagyobb csipet római kömény
- 3 tk Édes Anna
- 20 cm rozmaring (levelek)
- só
- bors
- petrezselyem
- 1 citrom
- rebarbara
- pirospaprika
- 3 nagy csipet Húsvarázs ételízesítő
- 2 nagy csipet Magyaros ételízesítő
A húsokat ujjnyi vastag szeletekre vágom, grillen megkapatom. A deformált részeit (szélét stb) levágom, maradékot felkockázom. Libazsíron kisütöm a szalonnát (füstös ízt ad), aztán kiveszem a maradékát. Megturmixolom a hagymát, és a zsírba teszem, üvegesre sütöm. Leturmixolom a paprikát, és ráöntöm a hagymára a 3 csipet pirospaprikával és az Édes Annával. A félretett húst és szalonnát is leturmixolom, a kockázott hússal az eddigiekhez adom. Hozzáadom az ételízesítőket és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú kevergetés mellett főzöm.
Kuktába rakom, felöntöm vízzel, a gőz fütyülésének kezdete után még kb. 20 percet főzöm.
Kinyitom a kuktát, beleteszem a fűszereket és a megtört fokhagymát, valamint a zöldségeket (kivéve a petrezselymet és a rebarbarát) - szóval mindent. Belefacsarok egy fél citromot. Főzöm.
Végén sózom.
Miután elzártam a gázt, még belefacsarok majdnem egy fél citromot.