2013. május 31., péntek

Bolognai spagetti

A bolognai nálunk a szendvics után a második mentőöv, ha nincs se idő, se ötlet, se alapanyag a vacsorához.  Olcsó, de finom, és nem mellékesen villámgyorsan elkészíthető.


Hozzávalók:
  • 1/2 kg sertés darált hús
  • kb 300 ml paradicsomsűrítmény
  • bors
  • kb 2 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • oregánó
  • tészta
  • sajt

A darált húst fedő alatt kezdem párolni, időnként kevergetem, hogy ne álljon össze. Mivel én többnyire tubusos fokhagymát használok, nem kell előtte olajon megpirítanom, a húsból amúgy is épp elég zsír sül ki (ha előrecsomagoltan veszem, és nem én darálom/daráltatom a hentessel szép húsból). Hozzáadom a fűszereket, ha szükséges (tehát nem előrecsomagolt darált húst használok), felöntöm vízzel. Mikor kész a hús, hozzáadom a paradicsomot is. Ha nagyon sűrű, elég kevesebb, viszont több vizet adok hozzá. Kicsit összefőzöm, és kész is. Közben kifőzöm a tésztát - hát nálunk ez makaróni, mert én azt jobban szeretem. Tetejére parmezán illik, de mikor mi van... az Embernek szinte mindegy, csak sok legyen. :)