2014. február 22., szombat

Zserbó

Egyik lányomnak általános iskolában azzal hencegett az igazgatóhelyettes néni, hogy ő süti a világon a legfinomabb zserbót, de ő kijelentette, hogy én sütöm, és vitt is a hölgynek néhány szeletet bizonyítékul.


Hozzávalók:nagy tepsihez

25dkg kocka rama
kb egy dkg élesztő /2-3 ek cukorral és pici tejjel felfuttatva
1 tojás
kb fél kg sima liszt
pici tejföl, ha kívánkozik

ebből tésztát gyúrunk,most nem pihentetjük
három lapot nyújtunk belőle
az elsőt kikent tepsibe fektetjük, és vastagon megkenjük lekvárral/mi a barackot szeretjük a legjobban
vastagon megszórjuk diós cukorral (nem szabad sajnálni a belevalókat)
rátesszük a következő lapot és avval is így járunk el
a legfelső lapot is rátesszük
most pihentetjük kb egy órát
villával megszurkáljuk, és halvány rózsaszínre sütjük

ha kihűlt, csokival vonjuk be
hideg helyen sokáig eláll