2014. július 12., szombat

Meggyes pite II.

Ez a hagyományos, Horváth Ilona-féle meggyes lepény.




Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg cukor
  • 80 dkg kimagvalt meggy
  • 15 dkg cukor a meggyhez

A vajat habosra verjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben.
Én adtam hozzá egy kevés sütőport.