Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 4 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 80 dkg kimagvalt meggy
- 15 dkg cukor a meggyhez
A vajat habosra verjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a hozzászitált liszttel. Papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben.
Én adtam hozzá egy kevés sütőport.