2017. április 17., hétfő

Fahéjas kardamomos csiga - kanelbullar

Hozzávalók:
  • 25 g élesztő 
  • 7,5 dkg vaj 
  • 2,5 dl tej 
  • csipet só
  • 0,5 dl cukor 
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • kb 7 dl finomliszt 
A töltelékhez:

  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 tk. fahéj
Az élesztőt megfuttatom kicsit a tejjel és a cukorral, majd összedolgozom a hozzávalókat. Lezárt tálban kb. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztem.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverem, habosra verem ezalatt.


A megkelt tésztát lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtom (kb. 40*60 cm). Megkenem, a hosszabb oldala felől feltekerem és 2 centi széles csigákra vágom. Sütőpapíros tepsin lefedve még 30 percig kelesztem őket. Lekenem egy tojással, esetleg cukorral szórom a tetejüket.
220°C-on kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm a csigákat.


Recept Limarától.