- 25 g élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 0,5 dl cukor
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- kb 7 dl finomliszt
A töltelékhez:
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg puha vaj
- 2 tk. fahéj
Az élesztőt megfuttatom kicsit a tejjel és a cukorral, majd összedolgozom a hozzávalókat. Lezárt tálban kb. 30-40 perc alatt a duplájára kelesztem.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverem, habosra verem ezalatt.
A megkelt tésztát lisztes deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtom (kb. 40*60 cm). Megkenem, a hosszabb oldala felől feltekerem és 2 centi széles csigákra vágom. Sütőpapíros tepsin lefedve még 30 percig kelesztem őket. Lekenem egy tojással, esetleg cukorral szórom a tetejüket.