2017. április 17., hétfő

Sajttorta ízű húsvéti tojás

A Húsvéthoz illeszkedő desszertet akartam készíteni.
Locsolóknak, festett tojás helyett.


Hozzávalók (3 darabhoz):
A tésztához:

  • fél cs. KorpoVIT keksz
  • 50 g vaj
  • 3 kk cukor
A krémhez:
  • 80 ml habtejszín
  • 1 doboz Philadelphia sajtkrém (original, 125 g)
  • cukor ízlés szerint
  • fél citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
A sárgájához:
  • fél narancs leve
  • citrom leve ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • étkezési zselatin
Mivel nem volt megfelelő tojás alakú formám, kénytelen voltam alufóliából gyártani. Sajnos így kicsit morzsálódtak a tojások tálaláskor.


A tésztához ledaráltam a kekszet, összekevertem a cukorral és az olvasztott vajjal, majd eloszlattam a formákban. Ez nem lesz összeállt tészta, inkább csak morzsa, de ez itt kimondottan jó szerintem. Mármint evéskor. Készítéskor nyilván nem.


A krémhez felvertem a habot, majd hozzákevertem a többi hozzávalót. Óvatosan adagoltam a morzsára, nehogy lebontsam a falat. Mikor kész lettek a tojások, letakarva betettem őket a hűtőbe pár órára.


A krémből kikanalaztam egy keveset, ahova a sárgája került. A majdnem teljesen kihűlt, már szilárduló zselét ezekbe a mélyedésekbe kanalaztam. Visszatettem a hűtőbe még egy kis időre.

Süthető verzió töltelékre: sajttorta.