Locsolóknak, festett tojás helyett.
Hozzávalók (3 darabhoz):
A tésztához:
- fél cs. KorpoVIT keksz
- 50 g vaj
- 3 kk cukor
A krémhez:
- 80 ml habtejszín
- 1 doboz Philadelphia sajtkrém (original, 125 g)
- cukor ízlés szerint
- fél citrom reszelt héja
- vaníliás cukor
A sárgájához:
- fél narancs leve
- citrom leve ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- étkezési zselatin
Mivel nem volt megfelelő tojás alakú formám, kénytelen voltam alufóliából gyártani. Sajnos így kicsit morzsálódtak a tojások tálaláskor.
A tésztához ledaráltam a kekszet, összekevertem a cukorral és az olvasztott vajjal, majd eloszlattam a formákban. Ez nem lesz összeállt tészta, inkább csak morzsa, de ez itt kimondottan jó szerintem. Mármint evéskor. Készítéskor nyilván nem.
A krémhez felvertem a habot, majd hozzákevertem a többi hozzávalót. Óvatosan adagoltam a morzsára, nehogy lebontsam a falat. Mikor kész lettek a tojások, letakarva betettem őket a hűtőbe pár órára.
A krémből kikanalaztam egy keveset, ahova a sárgája került. A majdnem teljesen kihűlt, már szilárduló zselét ezekbe a mélyedésekbe kanalaztam. Visszatettem a hűtőbe még egy kis időre.
Süthető verzió töltelékre: sajttorta.