Hozzávalók:
- 2,5 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 0,5 dl olaj
- 3 ek tejföl
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- 1-2 ek víz
Dagasztjuk, szobahőmérsékleten kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Deszkán 16 felé vágjuk, gömbölyítjük, fóliával letakarva 15 percig pihenni hagyjuk.
A gombócokból ~20 cm átmérőjű kört nyújtunk, feltekerjük, négyesével egymás mellé tesszük sütőpapírral bélelt tepsire, épp csak összeérjenek.
Fóliával vagy nedves konyharuhával letakarva még 20 percig pihentetjük őket.
200°C-on 15 percig sütjük a rudakat, majd a sóból és lisztből kevés vízzel palacsinta-tészta sűrű masszát keverünk és azzal finoman meglocsoljuk.
Még 5-10 percig sütjük.
Recept Limarától.