Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g csirkemellfilé
- leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)
- borsó
- 2 babérlevél
- 1 ek tárkony
- só
- bors
- leheletnyi szerecsendió
- 350 ml főzőtejszín
- 4-5 fej gomba
- 100 g vaj
- 3 tyúkhúsleves kocka
A vajon és az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát (előre le lehet darálni), majd kiszedem és félreteszem. A zsiradékon lepirítom a húst. Visszateszem a hagymát a fazékba, felöntöm vízzel (3 liter), a tárkony felét és minden mást hozzáadok, kivéve a tejszínt. Mikor minden megpuhult, a maradék tárkonnyal ízesítem, és hozzáadom a tejszínt, majd mégegyszer felforralom.