2020. április 5., vasárnap

Tárkonyos csirkeraguleves




Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 g csirkemellfilé
  • leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller)
  • borsó
  • 2 babérlevél
  • 1 ek tárkony
  • bors
  • leheletnyi szerecsendió
  • 350 ml főzőtejszín
  • 4-5 fej gomba
  • 100 g vaj
  • 3 tyúkhúsleves kocka

A vajon és az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát (előre le lehet darálni), majd kiszedem és félreteszem. A zsiradékon lepirítom a húst. Visszateszem a hagymát a fazékba, felöntöm vízzel (3 liter), a tárkony felét és minden mást hozzáadok, kivéve a tejszínt. Mikor minden megpuhult, a maradék tárkonnyal ízesítem, és hozzáadom a tejszínt, majd mégegyszer felforralom.