Vajas leveles tésztából készül.
A tésztát
kinyújtjuk: 5-6 v*31 m*55 sz. 11 cm élhosszú négyzeteket vágunk belőle, 15-öt.
Bemetsszük,
süthető sárgakrémmel betöltjük.
Egész tojással
lekenjük, kelesztjük, sütjük.
Sütés után is
nyomunk rá egy pici krémet, amibe beleragad a gyümölcs
Hideg zselével
lekenjük a gyümölcsöt és a tésztát is.
Hozzávalók (süthető sárgakrém):
- 5 dl tej
- 8 dkg vaníliás pudingpor
- 6 tojássárgája
- 15 dkg kristálycukor
- ½ vaníliarúd kikapart magja vagy 3 dkg vaníliás cukor
Vizet felteszünk
forrni.
Habüstben
elkeverjük a hideg tejet a pudingporral és a tojássárgájákkal.
Gőz fölé tesszük.
Mikor sűrűsödik,
intenzíven keverjük. Legalább 1x rottyanjon, akkor van kifőzve.
Végén adjuk hozzá
a cukrot, azzal megint rottyannia kell.
Félretesszük, néha
keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön bevastagon.
Simacsöves habzsákból nyomjuk.