2021. november 26., péntek

Gyümölcsös blundel


Vajas leveles tésztából készül.

A tésztát kinyújtjuk: 5-6 v*31 m*55 sz. 11 cm élhosszú négyzeteket vágunk belőle, 15-öt.

Bemetsszük, süthető sárgakrémmel betöltjük.

Egész tojással lekenjük, kelesztjük, sütjük.

Sütés után is nyomunk rá egy pici krémet, amibe beleragad a gyümölcs

Hideg zselével lekenjük a gyümölcsöt és a tésztát is.

 

Hozzávalók (süthető sárgakrém):

  • 5 dl tej
  • 8 dkg vaníliás pudingpor
  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • ½ vaníliarúd kikapart magja vagy 3 dkg vaníliás cukor

 

Vizet felteszünk forrni.

Habüstben elkeverjük a hideg tejet a pudingporral és a tojássárgájákkal.

Gőz fölé tesszük.

Mikor sűrűsödik, intenzíven keverjük. Legalább 1x rottyanjon, akkor van kifőzve.

Végén adjuk hozzá a cukrot, azzal megint rottyannia kell.

Félretesszük, néha keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön bevastagon.

Simacsöves habzsákból nyomjuk.