A tésztából 30 cm
széles csíkot nyújtunk, hosszában félbevágjuk, majd háromszögekre osztjuk (15
cm a magassága, 14 cm az alapja hossza).
Pozsonyi kifli töltelékével töltjük (2,5 dkg-os rúd/kifli).
Mikor feltekertük, a csücske alul van, a töltelék nem lóg ki, lefelé néz.
Egyenes kifli, nem hajlítjuk.
Egész tojással megkenjük, kelesztjük, sütjük.
Sütés után még melegen megkenjük kikevert baracklekvárral.
Spinelőzsákból megcsíkozzuk keresztben fondanttal (5-6 csík).
Közepére fél koktélcseresznyét helyezünk.
Hozzávalók:
A vízből és a
cukorból szirupot készítünk.
Minden mást összekeverünk.
Annyi szirupot öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
2-2,5 dkg-os darabokból 6-8 cm hosszú szivarokat formázunk.
Pozsonyi kifli töltelékével töltjük (2,5 dkg-os rúd/kifli).
Mikor feltekertük, a csücske alul van, a töltelék nem lóg ki, lefelé néz.
Egyenes kifli, nem hajlítjuk.
Egész tojással megkenjük, kelesztjük, sütjük.
Sütés után még melegen megkenjük kikevert baracklekvárral.
Spinelőzsákból megcsíkozzuk keresztben fondanttal (5-6 csík).
Közepére fél koktélcseresznyét helyezünk.
- 13 dkg dió
- 9 dkg kristálycukor
- 4 cl hideg víz
- ½ citrom reszelt héja
- ½ narancs reszelt héja
- 2 dkg lekvár
- 2 dkg vaníliás cukor
- 2 dkg mazsola
- 1 dkg fahéj
Minden mást összekeverünk.
Annyi szirupot öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
2-2,5 dkg-os darabokból 6-8 cm hosszú szivarokat formázunk.