2021. november 26., péntek

Svájci kifli

A tésztából 30 cm széles csíkot nyújtunk, hosszában félbevágjuk, majd háromszögekre osztjuk (15 cm a magassága, 14 cm az alapja hossza).
Pozsonyi kifli töltelékével töltjük (2,5 dkg-os rúd/kifli).
Mikor feltekertük, a csücske alul van, a töltelék nem lóg ki, lefelé néz.
Egyenes kifli, nem hajlítjuk.
Egész tojással megkenjük, kelesztjük, sütjük.
Sütés után még melegen megkenjük kikevert baracklekvárral.
Spinelőzsákból megcsíkozzuk keresztben fondanttal (5-6 csík).
Közepére fél koktélcseresznyét helyezünk.
 
Hozzávalók:
  • 13 dkg dió
  • 9 dkg kristálycukor
  • 4 cl hideg víz
  • ½ citrom reszelt héja
  • ½ narancs reszelt héja
  • 2 dkg lekvár
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 2 dkg mazsola
  • 1 dkg fahéj
 
A vízből és a cukorból szirupot készítünk.
Minden mást összekeverünk.
Annyi szirupot öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
2-2,5 dkg-os darabokból 6-8 cm hosszú szivarokat formázunk.