Hozzávalók (kakaós):
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dkg vaníliáscukor
Hozzávalók (diós):
- 10 dkg dió
- 20 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaníliás cukor
- ½ citrom reszelt héja
- ½ narancs reszelt héja
- ½ tk fahéj
Vajas leveles tésztából készül.
A tésztát
kinyújtjuk: <5 v*50 m*30 sz (de inkább nagyobb kicsit).
5-6 dkg olvasztott
vajjal megkenjük (kézzel, hogy ne dermedjen meg olyan hamar).
Megszórjuk a
töltelékkel – a kakaósból maradhat, a diósat mind felveszi.
Szorosan
feltekerjük, tőlünk elfelé.
2 cm széles
darabokat vágunk. A végüket maguk alá hajtva sütőlemezre helyezzük őket.
Lenyomjuk laposra.
Ha ezt nem tesszük meg, a közepük kicsúcsosodik sütéskor.
Lemezen kelesztjük,
sütés után ott hűtjük ki.
Porcukorral meghintve tálaljuk.