2021. november 26., péntek

Kakaós és diós csiga


Hozzávalók (kakaós):

  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dkg vaníliáscukor

 

Hozzávalók (diós):

  • 10 dkg dió
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • ½ narancs reszelt héja
  • ½ tk fahéj

 

Vajas leveles tésztából készül.

A tésztát kinyújtjuk: <5 v*50 m*30 sz (de inkább nagyobb kicsit).

5-6 dkg olvasztott vajjal megkenjük (kézzel, hogy ne dermedjen meg olyan hamar).

Megszórjuk a töltelékkel – a kakaósból maradhat, a diósat mind felveszi.

Szorosan feltekerjük, tőlünk elfelé.

2 cm széles darabokat vágunk. A végüket maguk alá hajtva sütőlemezre helyezzük őket.

Lenyomjuk laposra. Ha ezt nem tesszük meg, a közepük kicsúcsosodik sütéskor.

Lemezen kelesztjük, sütés után ott hűtjük ki.

Porcukorral meghintve tálaljuk.