2021. november 26., péntek

Túrós táska


Hozzávalók:

  • 25 dkg túró áttörve
  • 5 dkg kristálycukor
  • 2-3 dkg vaníliás cukor
  • 3 dkg mazsola megmosva
  • ½ citrom reszelt héja
  • 2-3 dkg búzadara, ha nagyon nedves

 

Vajas leveles tésztából készül.

A tésztát kinyújtjuk: 5-6 v*31 m*55 sz. 11 cm élhosszú négyzeteket vágunk belőle, 15-öt.

4 sarkát mindegyiknek bekenjük tojással, közepére tesszük a tölteléket (összedolgozni, 2-2,5 dkg-os gombócokat formálni).

A sarkokat középre hajtjuk, az utolsót egész a túloldalig. Nem túl erősen nyújtjuk, akkor szétnyílik. Fogpiszkálóval rögzíthetjük.

Egész tojással lekenjük.

Kelesztés után sütjük, amíg az alja is megbarnul.

Saját lemezén kihűtjük, langyosan porcukrozzuk.