Hozzávalók:
- 25 dkg túró áttörve
- 5 dkg kristálycukor
- 2-3 dkg vaníliás cukor
- 3 dkg mazsola megmosva
- ½ citrom reszelt héja
- 2-3 dkg búzadara, ha nagyon nedves
Vajas leveles tésztából készül.
A tésztát
kinyújtjuk: 5-6 v*31 m*55 sz. 11 cm élhosszú négyzeteket vágunk belőle, 15-öt.
4 sarkát
mindegyiknek bekenjük tojással, közepére tesszük a tölteléket (összedolgozni,
2-2,5 dkg-os gombócokat formálni).
A sarkokat középre
hajtjuk, az utolsót egész a túloldalig. Nem túl erősen nyújtjuk, akkor
szétnyílik. Fogpiszkálóval rögzíthetjük.
Egész tojással
lekenjük.
Kelesztés után
sütjük, amíg az alja is megbarnul.
Saját lemezén
kihűtjük, langyosan porcukrozzuk.