Hozzávalók:
Piskóta
- 7 tojás
- 14 dkg cukor
- 16,5 dkg liszt
- 1,3 dkg kakaó
Krém
- 40 dkg párizsi krém
- 20 dkg vaj
- 10 dkg fondant
- aranykrém (2 dl tej, 3 dkg pudingpor)
Elkészítjük a piskótát.
A krémhez a vajat felkockázzuk, mikróban éppen csak felpuhítjuk, majd jól kihabosítjuk. A fondantból darabokat csípünk le, kézzel kicsit meggyúrjuk-megmelegítjük, belecsipegetjük a vajba, amit közben tovább verünk.
A tejet és a pudingport hidegen simára keverjük habüstben. Ezután gőz fölé tehetjük, és nem beton keménységű aranykrémet főzünk belőle folyamatos keverés mellett. Kicsit kihűtjük, ha kész a vajas krém, belekeverjük, ha még nincs, akkor néha keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön be nagyon.
Hozzáadjuk a prizsi krémet is.
Készítésekor a három részre vágott csokoládés felvert karikát gazdagon megtöltjük könnyű, habosra kevert rokokó krémmel.
A torta felületét rokokó krémmel vonjuk be, oldalát recés kártyával mintázzuk meg. A torta krémmel bevont felületét rokokó krémmel berácsozzuk 1-1,5 cm-enként, majd a peremét körbefecskendezzük. A fecskendezésre választott csillagcső közepes (4-es) nagyságú legyen. A rombusz/négyzetháló alakú rácsozatra késsel csokoládét forgácsolunk.