Hozzávalók:
Piskóta
- 7 tojás
- 14 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
Krém
- 35 dkg vaj
- 35 dkg fondant
- aranykrém (2 dl tej, 3 dkg pudingpor)
- 15 dkg pirított dió finomra darálva
- 4 cl rum (sütőlikőr)
A krémhez a vajat felkockázzuk, mikróban éppen csak felpuhítjuk, majd jól kihabosítjuk. A fondantból darabokat csípünk le, kézzel kicsit meggyúrjuk-megmelegítjük, belecsipegetjük a vajba, amit közben tovább verünk.
A tejet és a pudingport hidegen simára keverjük habüstben. Ezután gőz fölé tehetjük, és nem beton keménységű aranykrémet főzünk belőle folyamatos keverés mellett. Kicsit kihűtjük, ha kész a vajas krém, belekeverjük, ha még nincs, akkor néha keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön be nagyon.
Ha mindent összedolgoztunk a krémhez, hozzáadjuk a diót és a rumot is.
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük krémmel, tetejét és oldalát is megkenjük, félreteszünk a rózsákhoz.
Körbe panírozzuk durvára tört/darált?? dióval. (20-25 dkg) (Technika: egyik kézben a torta van, másik marokkal nyomjuk rá a diót.)
Tetejére középre kiszúrót helyezünk, azon belül is meghintjük dióval. Körbe szeletenként rózsákat nyomunk 4 mm-es csillagcsővel, 1-1 fél diót támasztunk neki. A diók esetleg lehetnek csokival áthúzva.