Egyik lányomnak általános iskolában azzal hencegett az igazgatóhelyettes néni, hogy ő süti a világon a legfinomabb zserbót, de ő kijelentette, hogy én sütöm, és vitt is a hölgynek néhány szeletet bizonyítékul.
2014. február 22., szombat
2014. január 2., csütörtök
2013. december 24., kedd
Rizs
Nem tűnik annyira nagy kunsztnak a rizs készítés, mégis alaposan el lehet rontani.
Itt újabban így készül:
Kevés olajon megpirítom a rizsszemeket.
Felöntöm őket vízzel, sózom, fűszerezem.
Mikor felforrt a víz, visszaveszem kis lángra, lefedem, és kb. 15 percig békén hagyom - nem kavarni!
Ha már szinte nincs alatta víz, elzárom a lángot, és letakarom egy konyharuhával.
Így nem ég meg, nem lesz nedves, és nem tapad össze.
Hagymás paradicsomsaláta
1. tétel A paradicsom minden ételt feldob.
2. tétel A variációk száma végtelen.
Baleset történt, ez vöröshagymás |
Citromtorta
A legfinomabb és legintenzívebb ízű citromkrém, amit valaha ettem.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.
2013. november 22., péntek
Krumplipüré
Ahogy nálunk készül:
- a puhára főtt krumpliról leöntöm a vizet, majd hagyom kicsit hűlni
- sózom, 2 kg krumplihoz kb 1,5 deci tejet és jó nagy maréknyi margarint adok
- krumplitörővel összetöröm, de nem homogén masszáig
Almás-magos csirke
Ez az étel is valahonnét egészen máshonnét indult. A végső csapást egy üvegcse tökmagolaj váratlan birtokba vétele mérte rá.
2013. november 17., vasárnap
Somlói, ahogy mi szeretjük
Az én drága nagylányom mindig somlóit kér a cukrászdában, de nem nagyon szokott lenni. Ezért elhatároztam, hogy ha legközelebb meglátogat, meglepem vele.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)