2014. január 2., csütörtök

Lángos

Úgy rászoktunk az itthoni lángosozásra, hogy bódéból már nem is veszünk.


2013. december 24., kedd

Rizs

Nem tűnik annyira nagy kunsztnak a rizs készítés, mégis alaposan el lehet rontani.
Itt újabban így készül:

Kevés olajon megpirítom a rizsszemeket.
Felöntöm őket vízzel, sózom, fűszerezem.
Mikor felforrt a víz, visszaveszem kis lángra, lefedem, és kb. 15 percig békén hagyom - nem kavarni!
Ha már szinte nincs alatta víz, elzárom a lángot, és letakarom egy konyharuhával.

Így nem ég meg, nem lesz nedves, és nem tapad össze.

Sajtos-sonkás csirkemelltekercs


Hagymás paradicsomsaláta

1. tétel  A paradicsom minden ételt feldob.
2. tétel  A variációk száma végtelen.


Baleset történt, ez vöröshagymás

Citromtorta

A legfinomabb és legintenzívebb ízű citromkrém, amit valaha ettem.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.




2013. november 22., péntek

Krumplipüré

Ahogy nálunk készül:
  1. a puhára főtt krumpliról leöntöm a vizet, majd hagyom kicsit hűlni
  2. sózom, 2 kg krumplihoz kb 1,5 deci tejet és jó nagy maréknyi margarint adok
  3. krumplitörővel összetöröm, de nem homogén masszáig

Almás-magos csirke

Ez az étel is valahonnét egészen máshonnét indult. A végső csapást egy üvegcse tökmagolaj váratlan birtokba vétele mérte rá.

Házi kávélikőr

2013. november 17., vasárnap

Házi jellegű kenyerünk

ezt a kenyeret akkor szeretem készíteni, amikor a házi túró készítésénél sok leszűrt lé, savó marad



Őszi csirkemell tekercs

 megihlettek az őszi színek és illatok, és belemarkoltam az aszalt gyümölcsökbe...


Somlói, ahogy mi szeretjük

Az én drága nagylányom mindig somlóit kér a cukrászdában, de nem nagyon szokott lenni. Ezért elhatároztam, hogy ha legközelebb meglátogat, meglepem vele.