2017. február 19., vasárnap
2016. augusztus 21., vasárnap
2016. augusztus 20., szombat
2016. augusztus 13., szombat
Rozmaringos tepsis csirke
Hozzávalók:
- burgonya
- csirkehús
- néhány rozmaring ág
- só
- bors
- fokhagyma
A krumplit felkockáztam, féli előfőztem, kissé megsóztam és kacsazsírral kikent tepsibe terítettem. Rengeteg gerezd fokhagymát dugtam közé, friss rozmaring ágakat helyeztem a tetejére. Erre fektettem a sózott-borsozott, (előpácolt, baconbe tekert, később sajttal megszórt) csirke nyársakat. Alufólia alatt kezdtem sütni 200 °C-on. Mikor a csirke megpuhult, fólia nélkül pirítottam még 15 percig.
2016. július 28., csütörtök
2016. június 11., szombat
Paradicsomos bruschetta
A bruschetta (bruszketta) Olaszországból származik, előételként vagy étkezések között fogyasztják. Pirított kenyérszeletet jelent, melyet olívaolajjal locsolnak, fokhagymával dörzsölnek és sóznak, borsoznak. Feltétként paradicsomot, sonkát, pástétomot kínálnak hozzá.
Címkék:
Ági,
bazsalikom,
kenyér,
olcsó,
paradicsom,
sütés nélkül,
szendvics
2016. február 22., hétfő
2016. január 26., kedd
2016. január 9., szombat
2015. december 31., csütörtök
2015. szeptember 19., szombat
Hamis hájas tészta - "ecetes"
Barátnőmtől kaptam végre egy olyan receptet, amely megkönnyíti a levelestészta készítést. Hagyományos módon rengeteg kenegetéssel, hajtogatással és pihentetéssel jár a folyamat. Ez az új tészta pillanatok alatt mehet a sütőbe és hasonló módon emelkedik és levelesedik, mint az eredeti.
2015. szeptember 1., kedd
Áfonyás sajttorta
Vivi barátnőnk születésnapi tortaorgiájára neveztünk ezzel a darabbal. Több gyümölccsel, kicsit édesebb alappal nem csak sajtimádók fogyaszthatják. Így, ebben a formájában a "Felnőttes" címmel tüntette ki a zsűri.
2015. augusztus 24., hétfő
Burgonyafánk
A múltkori szarvaspörkölt tökéletes kiegészítőjének bizonyult a Horváth Ilona-féle burgonyafánk. Ha édesre készül, lekvárral is fogyasztható desszertként.
2015. augusztus 1., szombat
Keksztészta sütipecsételéshez
Több sikertelen kísérlet után végre találtam egy tésztát, ami elég jól megtartja a belenyomott mintát sütés közben is. Gyakorlatilag linzertészta.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)