2017. szeptember 3., vasárnap
2017. április 17., hétfő
Sajttorta ízű húsvéti tojás
Címkék:
Ági,
citrom,
desszert,
édesség,
habtejszín,
Húsvét,
keksz,
sajtkrém,
sütés nélkül,
vaj,
vaníliáscukor
2017. február 22., szerda
Diós csiga
Eredetileg somodi kalács volt, mely Torockó legrégebbi ünnepi kalácsa. Tölteléke őrölt fahéj, vaj és mazsola. Hagyományosan járai agyagedényben sütik. Én dióval töltöttem és csigákra szeletelve sütöttem, így lett belőle tízórai.
2017. február 20., hétfő
2017. február 19., vasárnap
2016. augusztus 21., vasárnap
2016. augusztus 20., szombat
2016. augusztus 13., szombat
Rozmaringos tepsis csirke
Hozzávalók:
- burgonya
- csirkehús
- néhány rozmaring ág
- só
- bors
- fokhagyma
A krumplit felkockáztam, féli előfőztem, kissé megsóztam és kacsazsírral kikent tepsibe terítettem. Rengeteg gerezd fokhagymát dugtam közé, friss rozmaring ágakat helyeztem a tetejére. Erre fektettem a sózott-borsozott, (előpácolt, baconbe tekert, később sajttal megszórt) csirke nyársakat. Alufólia alatt kezdtem sütni 200 °C-on. Mikor a csirke megpuhult, fólia nélkül pirítottam még 15 percig.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)