2020. április 5., vasárnap
Gözleme
Címkék:
darált hús,
élesztő,
hagyma,
hús,
joghurt,
koriander,
olívaolaj,
paradicsom,
péksütemény,
petrezselyem,
római kömény,
sós,
sütés,
török,
vaj
2019. december 23., hétfő
2018. január 1., hétfő
Francia croissant
Ropogós. Omlós. Vajas. Kelt tészta.
Ui. csak akkor kezdj bele, ha nem zavar, hogy a belefektetett idő fordított arányban áll az elfogyás sebességével.
2017. október 21., szombat
2017. szeptember 3., vasárnap
Rebarbara lekvár
Hozzávalók:
- 1 kg rebarbara szár levél nélkül
- gyömbér
- 1 citrom
- 40 dkg cukor
- éppen aktuálisan érő piros gyümölcsből 5 dkg (ez jó színt ad neki)
A szárat megtisztítom a levelektől és a gumótól. Minél pirosabb a szár, annál élénkebb színű a lekvár. Nem kell hámozni, csak megmosni.
Centis darabokra szeletelem.
Összekeverem az összes cukorral, és minél tovább hagyom állni (annál több levet ereszt, min. fél óra).
Főzni kezdem. Rögtön ráreszelem a gyömbért, amint forr, ráfacsarom a citrom levét, beleteszem a piros bogyókat.
Addig főzöm, míg darabjaira nem esik, ez ~10-15 perc.
Száraz dunsztba teszem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)