A múltkori szarvaspörkölt tökéletes kiegészítőjének bizonyult a Horváth Ilona-féle burgonyafánk. Ha édesre készül, lekvárral is fogyasztható desszertként.
2015. augusztus 24., hétfő
2015. augusztus 1., szombat
Keksztészta sütipecsételéshez
Több sikertelen kísérlet után végre találtam egy tésztát, ami elég jól megtartja a belenyomott mintát sütés közben is. Gyakorlatilag linzertészta.
2015. július 14., kedd
Kekszek Angliából
Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy 100 éves, tündéri rokonom Londonban, aki a kedvemért gyűjtött a barátnőitől angol keksz recepteket.
2015. január 26., hétfő
Franciasaláta
Nálunk a nagy családi összejövetelek fénypontja a pillanat, mikor nagypapám megérkezik az általa készített, 5 literes uborkás üvegben szállított franciasalátával. Sokan sokféleképpen készítik, de nekem ez a legfinomabb, ez az igazi. Horváth Ilonánál találtam rá egy nagyon hasonlóra.
2015. január 10., szombat
2014. augusztus 25., hétfő
Krumplisaláta
Hidegtálakhoz, de akár meleg ételekhez is szoktuk készíteni köretként ezeket a salátákat. Nincs kőbe vésett recept, csak irányvonalak, tetszés szerint alakíthatók a saláták.
2014. július 12., szombat
2014. május 20., kedd
Rántott párizsi
Csak emlékeztető: ez is egy egyszerű feltét főzelékekhez.
Centi vastag szelet párizsit a hagyományos módon kirántunk.
2014. február 22., szombat
Sportszelet
Sportszeletből millió van fönn a neten, a mienk csak egy kicsit különbözik tőlük:
Mi nem darált kekszport használunk, hanem a linzerjellegű sütiknél kimaradt tésztákat üresen kisütjük, és a széleket is félretesszük erre a célra. Egy nagy tepsi sütinek kb. másfél méter széle van, és nem kell mindent egyszerre megenni.
A "maradékokat" (zserbó, mágnásdiós, almáspite... szélei) hagyjuk szépen megszáradni, és utána ledaráljuk. Utána úgy járunk el vele, mint a többi sportszelet receptnél, vajjal, pici tejjel vagy lekvárral, rumaromával, kakaóporral, cukorral összeállítjuk. Sűrű legyen. Én szoktam egy sütőpapírt tenni a kis tepsibe, arra nyomkodjuk a masszát. Hűtőben egy kicsit hűtjük, akkor könnyebb lesz elsimítani a tetejét a csokizásnál. Vastagon bevonjuk csokival. Megint megy a hűtőbe. Ha jól kihűlt, akkor a papír szélénél fogva könnyen ki tudom venni a tepsiből, és lehet szépen szeletelni.
Zserbó
Egyik lányomnak általános iskolában azzal hencegett az igazgatóhelyettes néni, hogy ő süti a világon a legfinomabb zserbót, de ő kijelentette, hogy én sütöm, és vitt is a hölgynek néhány szeletet bizonyítékul.
2014. január 2., csütörtök
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)