Karácsonyi ízvilágú gyümölcsös villámtorta.
2016. január 26., kedd
2016. január 9., szombat
2015. december 31., csütörtök
2015. szeptember 19., szombat
Hamis hájas tészta - "ecetes"
Barátnőmtől kaptam végre egy olyan receptet, amely megkönnyíti a levelestészta készítést. Hagyományos módon rengeteg kenegetéssel, hajtogatással és pihentetéssel jár a folyamat. Ez az új tészta pillanatok alatt mehet a sütőbe és hasonló módon emelkedik és levelesedik, mint az eredeti.
2015. szeptember 1., kedd
Áfonyás sajttorta
Vivi barátnőnk születésnapi tortaorgiájára neveztünk ezzel a darabbal. Több gyümölccsel, kicsit édesebb alappal nem csak sajtimádók fogyaszthatják. Így, ebben a formájában a "Felnőttes" címmel tüntette ki a zsűri.
2015. augusztus 24., hétfő
Burgonyafánk
A múltkori szarvaspörkölt tökéletes kiegészítőjének bizonyult a Horváth Ilona-féle burgonyafánk. Ha édesre készül, lekvárral is fogyasztható desszertként.
2015. augusztus 1., szombat
Keksztészta sütipecsételéshez
Több sikertelen kísérlet után végre találtam egy tésztát, ami elég jól megtartja a belenyomott mintát sütés közben is. Gyakorlatilag linzertészta.
2015. július 14., kedd
Kekszek Angliából
Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy 100 éves, tündéri rokonom Londonban, aki a kedvemért gyűjtött a barátnőitől angol keksz recepteket.
2015. január 26., hétfő
Franciasaláta
Nálunk a nagy családi összejövetelek fénypontja a pillanat, mikor nagypapám megérkezik az általa készített, 5 literes uborkás üvegben szállított franciasalátával. Sokan sokféleképpen készítik, de nekem ez a legfinomabb, ez az igazi. Horváth Ilonánál találtam rá egy nagyon hasonlóra.
2015. január 10., szombat
2014. augusztus 25., hétfő
Krumplisaláta
Hidegtálakhoz, de akár meleg ételekhez is szoktuk készíteni köretként ezeket a salátákat. Nincs kőbe vésett recept, csak irányvonalak, tetszés szerint alakíthatók a saláták.
2014. július 12., szombat
2014. május 20., kedd
Rántott párizsi
Csak emlékeztető: ez is egy egyszerű feltét főzelékekhez.
Centi vastag szelet párizsit a hagyományos módon kirántunk.
2014. február 22., szombat
Sportszelet
Sportszeletből millió van fönn a neten, a mienk csak egy kicsit különbözik tőlük:
Mi nem darált kekszport használunk, hanem a linzerjellegű sütiknél kimaradt tésztákat üresen kisütjük, és a széleket is félretesszük erre a célra. Egy nagy tepsi sütinek kb. másfél méter széle van, és nem kell mindent egyszerre megenni.
A "maradékokat" (zserbó, mágnásdiós, almáspite... szélei) hagyjuk szépen megszáradni, és utána ledaráljuk. Utána úgy járunk el vele, mint a többi sportszelet receptnél, vajjal, pici tejjel vagy lekvárral, rumaromával, kakaóporral, cukorral összeállítjuk. Sűrű legyen. Én szoktam egy sütőpapírt tenni a kis tepsibe, arra nyomkodjuk a masszát. Hűtőben egy kicsit hűtjük, akkor könnyebb lesz elsimítani a tetejét a csokizásnál. Vastagon bevonjuk csokival. Megint megy a hűtőbe. Ha jól kihűlt, akkor a papír szélénél fogva könnyen ki tudom venni a tepsiből, és lehet szépen szeletelni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)