2016. június 11., szombat

Paradicsomos bruschetta

A bruschetta (bruszketta) Olaszországból származik, előételként vagy étkezések között fogyasztják. Pirított kenyérszeletet jelent, melyet olívaolajjal locsolnak, fokhagymával dörzsölnek és sóznak, borsoznak. Feltétként paradicsomot, sonkát, pástétomot kínálnak hozzá.
  

2016. február 22., hétfő

2015. szeptember 19., szombat

Hamis hájas tészta - "ecetes"

Barátnőmtől kaptam végre egy olyan receptet, amely megkönnyíti a levelestészta készítést. Hagyományos módon rengeteg kenegetéssel, hajtogatással és pihentetéssel jár a folyamat. Ez az új tészta pillanatok alatt mehet a sütőbe és hasonló módon emelkedik és levelesedik, mint az eredeti.

2015. szeptember 1., kedd

Áfonyás sajttorta

Vivi barátnőnk születésnapi tortaorgiájára neveztünk ezzel a darabbal. Több gyümölccsel, kicsit édesebb alappal nem csak sajtimádók fogyaszthatják. Így, ebben a formájában a "Felnőttes" címmel tüntette ki a zsűri.


2015. augusztus 24., hétfő

Burgonyafánk

A múltkori szarvaspörkölt tökéletes kiegészítőjének bizonyult a Horváth Ilona-féle burgonyafánk. Ha édesre készül, lekvárral is fogyasztható desszertként. 


2015. augusztus 1., szombat

Keksztészta sütipecsételéshez

Több sikertelen kísérlet után végre találtam egy tésztát, ami elég jól megtartja a belenyomott mintát sütés közben is. Gyakorlatilag linzertészta.

2015. július 14., kedd

Kekszek Angliából

Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy 100 éves, tündéri rokonom Londonban, aki a kedvemért gyűjtött a barátnőitől angol keksz recepteket.

2015. január 26., hétfő

Franciasaláta

Nálunk a nagy családi összejövetelek fénypontja a pillanat, mikor nagypapám megérkezik az általa készített, 5 literes uborkás üvegben szállított franciasalátával. Sokan sokféleképpen készítik, de nekem ez a legfinomabb, ez az igazi. Horváth Ilonánál találtam rá egy nagyon hasonlóra.

2015. január 10., szombat

Amerikai palacsinta

Sokféle recept létezik amerikai palacsintára, én a következővel barátkoztam össze.

2014. augusztus 25., hétfő

Krumplisaláta

Hidegtálakhoz, de akár meleg ételekhez is szoktuk készíteni köretként ezeket a salátákat. Nincs kőbe vésett recept, csak irányvonalak, tetszés szerint alakíthatók a saláták.

2014. május 20., kedd

Rántott párizsi


Csak emlékeztető: ez is egy egyszerű feltét főzelékekhez.
Centi vastag szelet párizsit a hagyományos módon kirántunk.