A bruschetta (bruszketta) Olaszországból származik, előételként vagy étkezések között fogyasztják. Pirított kenyérszeletet jelent, melyet olívaolajjal locsolnak, fokhagymával dörzsölnek és sóznak, borsoznak. Feltétként paradicsomot, sonkát, pástétomot kínálnak hozzá.
2016. június 11., szombat
2016. február 22., hétfő
2016. január 26., kedd
2016. január 9., szombat
2015. december 31., csütörtök
2015. szeptember 19., szombat
Hamis hájas tészta - "ecetes"
Barátnőmtől kaptam végre egy olyan receptet, amely megkönnyíti a levelestészta készítést. Hagyományos módon rengeteg kenegetéssel, hajtogatással és pihentetéssel jár a folyamat. Ez az új tészta pillanatok alatt mehet a sütőbe és hasonló módon emelkedik és levelesedik, mint az eredeti.
2015. szeptember 1., kedd
Áfonyás sajttorta
Vivi barátnőnk születésnapi tortaorgiájára neveztünk ezzel a darabbal. Több gyümölccsel, kicsit édesebb alappal nem csak sajtimádók fogyaszthatják. Így, ebben a formájában a "Felnőttes" címmel tüntette ki a zsűri.
2015. augusztus 24., hétfő
Burgonyafánk
A múltkori szarvaspörkölt tökéletes kiegészítőjének bizonyult a Horváth Ilona-féle burgonyafánk. Ha édesre készül, lekvárral is fogyasztható desszertként.
2015. augusztus 1., szombat
Keksztészta sütipecsételéshez
Több sikertelen kísérlet után végre találtam egy tésztát, ami elég jól megtartja a belenyomott mintát sütés közben is. Gyakorlatilag linzertészta.
2015. július 14., kedd
Kekszek Angliából
Egyszer volt, hol nem volt, volt nekem egy 100 éves, tündéri rokonom Londonban, aki a kedvemért gyűjtött a barátnőitől angol keksz recepteket.
2015. január 26., hétfő
Franciasaláta
Nálunk a nagy családi összejövetelek fénypontja a pillanat, mikor nagypapám megérkezik az általa készített, 5 literes uborkás üvegben szállított franciasalátával. Sokan sokféleképpen készítik, de nekem ez a legfinomabb, ez az igazi. Horváth Ilonánál találtam rá egy nagyon hasonlóra.
2015. január 10., szombat
2014. augusztus 25., hétfő
Krumplisaláta
Hidegtálakhoz, de akár meleg ételekhez is szoktuk készíteni köretként ezeket a salátákat. Nincs kőbe vésett recept, csak irányvonalak, tetszés szerint alakíthatók a saláták.
2014. július 12., szombat
2014. május 20., kedd
Rántott párizsi
Csak emlékeztető: ez is egy egyszerű feltét főzelékekhez.
Centi vastag szelet párizsit a hagyományos módon kirántunk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)