Hozzávalók:
- kb 3 centi magas piskótalap
- baracklekvár
- 3 dl habtejszín
- 50 dkg túró
- cukor
- citromhéj
- étkezési zselatin
- eper
A felvert habtejszínbe jól beleforgattuk a összetört túrót, ízlés szerinti cukrot és kb. egy fél citrom reszelt héját, amíg lágy masszát nem kaptunk. A piskótalapot megkentük a lekvárral (vékonyan), ez a réteg megakadályozza, hogy a krém eláztassa a piskótát. Ezt behelyeztük a tortaformába, aminek az oldalát sütőpapírral béleltük ki, hogy a krém ne ragadjon hozzá. Ezután öntöttük a piskótára a túrós habot. Közben az epret (mi konzerv epret használtunk, de a friss jobb választás lehet, az érett, élénkpiros szemekkel díszíteni is szépen lehet) megturmixoltuk, majd összekevertük a feloldott zselatinnal, és ennek a szósznak egy részét a tortára locsoltuk. A felső, rózsaszín réteghez egy hústűvel belekevertük a krém tetejébe, itt kell a márványosságnak kialakulnia, az élénkebb mintához ezután új csurgatás következett. Itt utána a tortát 8 felé osztottuk a középpontba húzott csíkokkal, majd a nyolcadokat is elfeleztük, ezúttal kifelé húzva a tűt. Fogyasztás előtt a hűtőben kell várnia pár órát, hogy kissé megszilárduljon a krém.