Hozzávalók (teáskanállal kb 45 db):
- 30 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 20 dkg csokoládé
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 4 ek kakaópor
- 20 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
- 20 dkg olvasztott vaj
- 2 db tojás
- 1 dl tej
A sütőt 200°C-ra előmelegítem.
A száraz hozzávalókat összekeverem. Külön tálban a vajat, tojást, tejet keverem össze.
Összedolgozom a két tálat, amíg a liszt mindent felszív (~5 perc).
Sütőpapírral bélelek egy tepsit, erre kupacokat kanalazok a tésztából (nem kell lenyomni).
5 percig 200°C-on, további 5 percig 150°C-on sütöm.
Mikor kiveszem, még lágy. Rácsra teszem hűlni.