2020. szeptember 12., szombat

Csokis keksz

 

Hozzávalók (teáskanállal kb 45 db):

  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg csokoládé
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 4 ek kakaópor
  • 20 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej

A sütőt 200°C-ra előmelegítem.

A száraz hozzávalókat összekeverem. Külön tálban a vajat, tojást, tejet keverem össze.

Összedolgozom a két tálat, amíg a liszt mindent felszív  (~5 perc).

Sütőpapírral bélelek egy tepsit, erre kupacokat kanalazok a tésztából (nem kell lenyomni).

5 percig 200°C-on, további 5 percig 150°C-on sütöm.

Mikor kiveszem, még lágy. Rácsra teszem hűlni.