Hozzávalók:
- burgonya
- tejföl
- tojás
- tej
- liszt
- vaj
- bors
- szerecsendió
- fokhagyma
- kolbász
- zsír
A krumplit egyben előfözöm enyhén keményre. Ha kissé kihűlt, tojásszeletelőn egyenletesre aprítom. A tojást szintén. A felkarikázott kolbászt zsíron kissé elősütöm, a kolbászos zsírból keveset kenek egy edény (tepsi, jénai) aljára.
A fehérmártást a következő szerint készítem: a vajat felforrósítom, a lisztet egészen enyhén megpirítom benne, majd ezt felöntöm forró tejjel. Folyamatosan kevergetem, amíg be nem sűrűsödik, közben sót, borsot, szerecsendiót adok hozzá. Ha kész, kevés fokhagymát és bőségesen tejfölt keverek bele.
Az edénybe krumpli, tojás, kolbász, mártás kerül több szintben.
180°-os sütőbe tolom lefedve addig, amíg jól összemelegszik, mondjuk 15 percre, majd fedő nélkül még 15 percig sütöm.
Érdemes megvárni, hogy kihűljön, akkor összeáll, és könnyen visszamelegítve se esik szét.
3 adaghoz 5 tojást használtunk el kb. 25 centi kolbásszal.