2013. március 3., vasárnap

Kakaós csiga




Hozzávalók:


  • fél kocka élesztő
  • 4 ek cukor
  • kb 3 dl langyos tej
  • kb fél kg átszitált liszt
  • 1 tojás
  • jó két evőkanál langyos vaj
  • cukrozott kakaópor



Az elmorzsolt élesztőre rászórjuk a cukrot, és amikor elfolyósodott, hozzáöntünk egy kicsit a langyos tejből,  picit felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, és a többi tejet. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a langyos vajat. Avval is jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, megkenjük vékonyan vízzel, és rászórjuk a kakaós cukrot. Feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.

Kakaó helyett tölthetjük diós vagy fahéjas cukorral is.

Kati