Hozzávalók:
- fél kocka élesztő
- 4 ek cukor
- kb 3 dl langyos tej
- kb fél kg átszitált liszt
- 1 tojás
- jó két evőkanál langyos vaj
- cukrozott kakaópor
Az elmorzsolt élesztőre rászórjuk a cukrot, és amikor elfolyósodott, hozzáöntünk egy kicsit a langyos tejből, picit felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, és a többi tejet. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a langyos vajat. Avval is jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, megkenjük vékonyan vízzel, és rászórjuk a kakaós cukrot. Feltekerjük, és ujjnyi szeletekre vágjuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Kakaó helyett tölthetjük diós vagy fahéjas cukorral is.
Kati