2013. március 3., vasárnap

Kedvenc pogácsánk





Hozzávalók:


  • 1/4 kg túró
  • 1/4 kg vaj
  • 2-3 dl tejföl
  • kis marék só
  • 1/2 kocka élesztő
  • 3 tojássárgája 
  • liszt, amennyit felvesz
tetejére:
  • egész tojás
  • reszelt sajt, köménymag


A hozzávalókból a szokott módon kelt tésztát készítünk. fél óra pihentetés után kinyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal bőven meghintjük. Az egyszerűség kedvéért kockákra vágjuk (vagy pogácsákat szaggatunk belőle). Forró sütőben kisütjük. A sütőrácsot (a mostani sütőmben) a legfelső sínbe csúsztatom, és akkor szépen megpirulnak a pogik, anélkül, hogy az aljuk megégne.

Kati