A legfinomabb és legintenzívebb ízű citromkrém, amit valaha ettem.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.
Hozzávalók:
a piskótához:
- normál piskóta 6 tojásból
- 6 ek kakaópor
- 6-8 kocka étcsoki
- 2 citrom
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 5 dl tejszín
- 1 citrom
Amíg sül, a cukorból és a két citrom levélből és héjából sűrű szirupot főzünk. Miután kivettük a tortát, jól megszurkáljuk egy kötőtűvel vagy hurkapálcával, és még melegen meglocsoljuk a szirup felével.
Ezután felverjük a tejszínt. Mikor már kemény, hozzácsurgatjuk a maradék szirupot, és elkeverjük benne. Ezzel a citromos habbal borítjuk be a tortát.