2013. december 24., kedd

Citromtorta

A legfinomabb és legintenzívebb ízű citromkrém, amit valaha ettem.
Egyetlen pozitív folyománya egy buta szakáccsal való ismeretségnek.




Hozzávalók:
a piskótához:
  • normál piskóta 6 tojásból
  • 6 ek kakaópor
  • 6-8 kocka étcsoki
a sziruphoz:
  • 2 citrom
  • 20 dkg cukor
a krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 5 dl tejszín

a díszítéshez:
  • 1 citrom
6 tojásból normál piskótatésztát készítünk, és felturbózzuk a kakaóporral és a csokival.

Amíg sül, a cukorból és a két citrom levélből és héjából sűrű szirupot főzünk. Miután kivettük a tortát, jól megszurkáljuk egy kötőtűvel vagy hurkapálcával, és még melegen meglocsoljuk a szirup felével.


Ezután felverjük a tejszínt. Mikor már kemény, hozzácsurgatjuk a maradék szirupot, és elkeverjük benne. Ezzel a citromos habbal borítjuk be a tortát.

A tetejét egy felszeletelt citrommal díszítettem.