- Punjabi garam masala fűszerkeverék
- 100 g vaj
- 5 nagy gerezd fokhagyma
- ~ 5 cm gyömbér
- 3 cm fahéj (vagy nagy csipet őrölt fahéj)
- nagy csipet kardamom
- 4-5 db szegfűszeg
- 1 marék mandula vagy kesudió
- (sűrített) paradicsom
- 100 ml főzőtejszín
Felmelegítjük a vajat egy kis serpenyőben, a fahéjat, megtört szegfűszeget és a kardamomot beletesszük, és 1-2 percig közepes lángon tartjuk.
Közben a fokhagymát és a gyömbér egészen apróra vágjuk és összekeverjük. Itt adhatunk hozzá chilit.
Ezeket is a vajba keverjük, és még maximum 3 percig közepes lángon melegítjük.
A legsűrűbb szűrőt használva leszűrjük a vajat, a többit eldobjuk.
A mandulát a paradicsommal egészen finomra turmixoljuk.
Hozzáadjuk a vajhoz és alaposan besűrítjük (~ 20%-ra).
A főzőtejszínnel és a fűszerkeverékkel készre főzzük.