2021. március 9., kedd

Tejszínes-tárkonyos csirke rizibizivel

Hozzávalók:
a húshoz:
  • csirkemell
  • olivaolaj
  • bors
a mártáshoz:
  • 30 g vaj
  • 300 ml tejszín
  • 2 tk tárkony
  • 8 cm póréhagyma
  • 200 ml fehérbor
a rizi-bizihez:
  • olaj
  • borsó
  • rizs
  • kis fej hagyma
  • zöldségalaplé

A csirkemellet az olajon sózva, borsozva jól lepirítom. Ha vastagabb darabokból csinálom, ezután a sütőbe teszem még 200°C-ra 10 percre.
A mártáshoz az apróra vágott póréhagymát a vajon megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a borral és beleszórom a tárkonyt. Elpárologtatom, aztán felöntöm a tejszínnel, és azzal 3/4-ig sűrítem.
A rizi-bizihez a hagymát üvegesre párolom egy kevés olajon, kicsit lepirítom rajta a rizst, beleteszem a borsót, sózom és felöntöm a zöldségalaplével, készre párolom.