Hozzávalók:
a húshoz:
- csirkemell
- olivaolaj
- só
- bors
a mártáshoz:
- 30 g vaj
- 300 ml tejszín
- 2 tk tárkony
- 8 cm póréhagyma
- 200 ml fehérbor
a rizi-bizihez:
- olaj
- borsó
- rizs
- kis fej hagyma
- zöldségalaplé
A csirkemellet az olajon sózva, borsozva jól lepirítom. Ha vastagabb darabokból csinálom, ezután a sütőbe teszem még 200°C-ra 10 percre.
A mártáshoz az apróra vágott póréhagymát a vajon megpárolom, sózom, borsozom, felöntöm a borral és beleszórom a tárkonyt. Elpárologtatom, aztán felöntöm a tejszínnel, és azzal 3/4-ig sűrítem.A rizi-bizihez a hagymát üvegesre párolom egy kevés olajon, kicsit lepirítom rajta a rizst, beleteszem a borsót, sózom és felöntöm a zöldségalaplével, készre párolom.